torsdag 2 maj 2013

Lax med ugnsrostade rotfrukter

Har varit riktigt dålig på att uppdatera på senaste tiden men har haft fullt upp med tenta och valborg och allt. Här kommer i alla fall ett enkelt vardagsrecept som jag lagade förra veckan!


4 portioner:

4 frysta laxfiléer   
rotfrukter av olika slag (exempelvis potatis, morot, rödbetor, palsternacka, lök)
5 dl creme fraiche (eller turkisk yoghurt)
1 paket fetaost
citron
vitlök 
salt och peppar

Tina laxen och krydda den med salt och peppar. Skala och skär alla rotfrukter i bitar. Sätt in rotfrukterna i ugnen i 45-60 min, tills de är lagom mjuka och har fått lite färg. Under de sista 15-20 minuterna så sätter du in laxen också, håll koll så att den inte blir överkokt bara! Smula ner fetaosten i creme fraichen och smaka av med salt och peppar, om man vill kan man pressa ner en vitlöksklyfta eller två också. Servera med en citronklyfta och flingsalt! 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar