lördag 11 maj 2013

Kålpudding

För några dagar sedan gjorde jag kålpudding och mmmm vad gott det är! Jag älskar svensk husmanskost och just kålpudding är en stor favorit. Riktigt billigt är det också!

 

 
4 port. 
 400 g blandfärs
1 medelstort kålhuvud
1 ägg
2 msk ljus sirap
2 msk tamarisoja
salt och vitpeppar
1 nypa kryddpeppar
   smör
mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kålen. Bryn kålen i smör. Häll på sirap och soja och häll sedan i lite vatten. Låt koka under lock tills kålen är mjuk. Salta och peppra.
Blanda ihop blandfärsen med ägget, kryddpeppar, salt och vitpeppar och en skvätt mjölk. Ta gärna lite av spadet från kålen och häll i köttfärsen. Varva sedan köttfärs och kål i en smord ugnsform och sätt in i ugnen i ca 45 minuter.   

 Servera med kokt potatis, rårörda lingon och brunsås (jag brukar göra en lätt variant på smör, mjöl, mjölk och köttbuljong).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar