onsdag 22 maj 2013

Hemlagad tomatsoppa!

Idag gjorde jag min absoluta favoritsoppa, Morbergs tomatsoppa med ädelost och bacon!
Dock slutade kameran fungera precis när jag skulle fota så ni får nöja er med en liten iphonebild som inte alls gör den rättvisa. Riktigt god är den iallafall så låt inte skenet bedra
Imorgon åker vi till Istanbul så förhoppningsvis kommer jag hem på söndag med massa nya turkiska recept att testa

  
4 port.

1 kg tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1/2 purjolök
8 dl vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
några lagerblad
chiliflakes
timjan
4 msk tomatpuré
2 dl grädde
salt och peppar
en nypa socker
1 tsk vinäger
1 klick smör    
  
Skala och hacka grönsakerna och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vatten, buljong, lagerblad, timjan och chiliflakes. Låt koka ca 30 minuter tills det har blivit en riktigt god buljong. Under tiden kokar du upp vatten och lägger i tomaterna snabbt. De ska bara skållas så att skalet lossnar. Ta upp dem och dra bort skalet och skär sedan tomaterna i bitar. Sila buljongen och mixa den sedan med tomaterna. Häll ner grädde och tomatpure och låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar, socker och lite vinäger och avsluta det hela med att röra ner en klick smör. 
Servera med knaperstekt bacon, ädelost och lite färsk basilika! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar