Kvällens middag:
Asiatiska kycklingbiffar med citronmarinerad broccoli, limewasabisås och klyftisar
Mamma bjöd på denna rätt för ett tag sen och det blev direkt en favorit! Nu har jag för första gången lagat den själv och det är fortfarande en höjdare. Lätt, snabbt, billigt och fantastiskt gott!
Biffar:
500 g kycklingfärs
1 chili
2 vitlöksklyftor
ca en matsked riven färsk ingefära
1/2 dl grädde
olivolja
sesamfrön
salt och peppar
salladslök
Sås:
2 lime
5 dl turkisk yoghurt
wasabi, valfri styrka
salt och peppar
Broccoli:
2 broccolistånd
1 citron
olivolja
flingsalt
Klyftisar:
Potatis (så mycket som man vill ha)
Olja
Flingsalt
Blanda alla ingredienserna till kycklingbiffarna och vänd dem i sesamfröna innan du steker dem tills de är helt genomstekta. Jag körde in dem i ugnen några minuter i slutet för att vara på den säkra sidan, kyckling vill man ju inte äta rått! Snabbwoka broccolin i oljan men bara en liten stund, det får gärna vara ordentligt tuggmotstånd. Pressa på citron och strö över lite flingsalt.
Potatisen skär du i båtar och slänger in i ugnen med olja och salt.
Servera med salladslöken.
Nu blir det mästerkocksfinal, heja jenny!!!
låter fantastiskt smurrigt måste jag säga!
SvaraRaderaTack för maten bästa fio!
SvaraRaderaVilken smakstart på den här matbloggen!
SvaraRadera