onsdag 10 april 2013

Asiatiska kycklingbiffar

Kvällens middag:

Asiatiska kycklingbiffar med citronmarinerad broccoli, limewasabisås och klyftisar

 
Mamma bjöd på denna rätt för ett tag sen och det blev direkt en favorit! Nu har jag för första gången lagat den själv och det är fortfarande en höjdare. Lätt, snabbt, billigt och fantastiskt gott!




 Biffar:
500 g kycklingfärs
1 chili
2 vitlöksklyftor
ca en matsked riven färsk ingefära
1/2 dl grädde
olivolja
sesamfrön
salt och peppar
salladslök

 Sås:
2 lime
5 dl turkisk yoghurt
wasabi, valfri styrka
salt och peppar

 Broccoli:
 2 broccolistånd
1 citron
olivolja
flingsalt

Klyftisar:
Potatis (så mycket som man vill ha)
Olja
Flingsalt

Blanda alla ingredienserna till kycklingbiffarna och vänd dem i sesamfröna innan du steker dem tills de är helt genomstekta. Jag körde in dem i ugnen några minuter i slutet för att vara på den säkra sidan, kyckling vill man ju inte äta rått! Snabbwoka broccolin i oljan men bara en liten stund, det får gärna vara ordentligt tuggmotstånd. Pressa på citron och strö över lite flingsalt.
Potatisen skär du i båtar och slänger in i ugnen med olja och salt. 
Servera med salladslöken.


 Nu blir det mästerkocksfinal, heja jenny!!!



 

3 kommentarer:

  1. låter fantastiskt smurrigt måste jag säga!

    SvaraRadera
  2. Tack för maten bästa fio!

    SvaraRadera
  3. Vilken smakstart på den här matbloggen!

    SvaraRadera